Eduskuntavaalit 2019

Lähdin vielä viime hetkellä mukaan Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellamaalla hieman vanhojen sitoumusten saattelemana. Vaihtoehto lienee aina paikallaan siitäkin huolimatta, etten työasioiden takia nyt ehkä ehdi kovin aktiivisesti kampanjoimaan. Löydätte minut kuitenkin vaalikoneista ja minulle saa esittää kysymyksiä sähköpostilla osoitteeseen pasi.lahteenmaki@piraattipuolue.fi.


Törmäsin myös vastikään tilanteeseen, jonka ansiosta lienee aiheellista huomauttaa, että Uudellamaalla meillä EI ole vaaliliittoa feministisen puolueen kanssa.

Alla lyhyt juuri vaalikoneeseen kirjoittamani esittely.


Ilmastosmuutosta vastaan tulee taistella agressiivisesti ja tasapuolisesti ilmastovaikutuksia verottaen kuitenkin ylilyöntejä ja tarpeetonta kurjistamista välttäen. Energiantuotannossa tulee siirtyä mahdollisimman nopeasti ydinvoimaan ja muihin ilmastovaikutuksiltaan lähes päästöttömiin tuotantomuotoihin. Soten kanssa tulee edetä nykyistä varovaisemmin tai ei nykymuodossaan ollenkaan. Kansalaisten yksityisyyteen, vapauksiin, sananvapauteen ja internetin toimintaan ei tule kevein perustein puuttua. Väestörakenteen muutoksiin ja koneoppimisen ajamaan talouden kehitykseen tulee varautua perustulon ja robottiveron kaltaisia mahdollisuuksia tutkimalla. Kannatan melko liberaalia työperäistä maahanmuuttopolitiikkaa, mutta suhtaudun kriittisesti humanitaariseen kansainvaellukseen elintasopakolaisuudesta puhumattakaan. Siirtolaisuus teollistuneista kehitysmaista korkean elintason EU-maihin on lyhyellä tähtäimellä myös omiaan pahentamaan ilmasto-ongelmia.  Paperittomien siirtolaisten ongelmaan tarvitaan selkeät pelisäännöt. Tutkimuksen ja koulutuksen rahoitus tulee nostaa kilpailukykyiselle tasolle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lienenkö sananvapauden suhteen suhteellisesti ottaen hieman radikaali

/pol/